ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ
Όλα τα καυσόξυλα δεν είναι τα ίδια, το κάθε ξύλο έχει την δική του ιδιότητα.
Τα πιο κατάλληλα για καυσόξυλα είναι η δρυς, η οξιά η και ο γαύρος . Γενικά στην κυρίως καύση χρησιμοποιούμε σκληρά ξύλα δηλαδή πλατύφυλλα που έχουν μεγάλο βάρος, είναι πυκνά και καίγονται με ήρεμη και μακριά φλόγα. Το καλύτερο και συνηθέστερο ξύλο για κάθε τύπο εστίας είναι ή δρύς ή αλλιώς "μεσές" που δίνει ωραία φλόγα, και έχει μεγάλη διάρκεια καύσης.
Διαλέξτε τα καυσόξυλα σας και να τα προμηθευτείτε έγκαιρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ξερά. Τα καλύτερα καυσόξυλα είναι αυτά που έχουν αποθηκευτεί για πάνω από δύο χρόνια και έχουν ξεραθεί εντελώς. Τα ξύλα πρέπει να αποθηκεύονται σε στεγασμένο, καλά αεριζόμενο χώρο και η υγρασία τους πρέπει να είναι κάτω από 15%. Η φωτιά στο τζάκι εξαρτάται από το μέγεθος των καυσόξυλων και από την υγρασία τους.
Κάποια ξύλα σκάνε και πετάγονται κομμάτια οπουδήποτε, τέτοιο ξύλο η καστανιά γι' αυτό καλύτερα να την αποφύγετε.
ΔΡΕΝΙΟ ή ΜΕΣΕΣ

>>> Χαρακτηριστικά:
1)Σκληρό ξύλο
2)Δυσκολία στο προσάναμμα.
3)Μεγάλη θερμότητα.
4)Χαμηλή φωτιά.
5)Μεγάλη διάρκεια στην καύση.
6)Ιδανικό για τζάκια και ξυλολέβητες
ΟΞΙΑ

>>> Χαρακτηριστικά:
1) Μέτριας σκληρότητας ξύλο
2) Ευκολία στο προσάναμμα
3) Πολύ μεγάλη θερμοκρασία
4) Δυνατή φωτιά
5) Δεν σκάει στην καύση
6) Ιδανικό για ενεργειακές σόμπες
ΓΑΥΡΟΣ

>>> Χχαρακτηριστικά :
1) Σκληρό ξύλο
2) Δυνατή φωτιά
3) Πολύ μεγάλη θερμοκρασία
4) Βαρύ και συμπαγές ξύλο
5) Μεγάλη θερμική απόδοση
6) Ιδανικό για τζάκια
οξία και λεύκα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου